Bostancı Protherm Kombi Servisi - 0216 386 47 39
Gözde Kombi servisi olarak Bostancı ve mahallelerinde haftanın 7 günü Prothermkombi servisi hizmeti vermekteyiz. Sektörde 7 yıllık tecrübesiyle müşterilerine müşteri memnuniyeti ilkesi ile hizmet vermekte olan Prothermkombi servisi Gözde Teknik Servis haftanın 7 günü sizlerin hizmetindedir.
Sizlerden gelen her telefon anında işleme konup aynı gün servis hizmeti sunuyoruz.7/24 siz degerli müşterilerine hizmet vermektedir.Aynı gün içerisinde servis imkanı sağlayan firmamız,Bostancı Protherm Kombi Servisimaliyeti düşük bakım ve onarımlar gerçekleştirmeye özen göstermektedir. Bunun yanında firmamızdan servis hizmeti alan müşterilerimizin kombisi üzerinde yapılan parca değişimi ve işcilikler 1 yıl garanti kapsamındadır.
Bostancı Protherm Kombi ServisiUygun ödeme koşulları ile her zaman müşterilerine tam destek sağlama amacında olan Kombi servisimiz.Her marka tüm kombi tamir,bakım ve onarım hizmetini uzman personelimizle,özenle gerçekleştirmektedir.Sık sık arıza yapan kombinizin uzun süre,yüksek performans ve yüksek verim ile sorunsuz,güvenle kullanmak istiyor’iseniz minimum yılda 1 kez kombi cihazınızın bakım ve teknik tetkiklerini mutlaka yaptırmalısınız.
Siz de hemen sitemizde de yer alan 7/24 çagrı merkezimize 0216 386 47 39 – 0532 691 56 40 – nolu hatlarımızdan bizleri arayın.Express Bostancı Prothermkombi servisimiz ile 60 dakikada servis hizmeti saglamaktayız.Kombinizi deneyimli ve alanında uzman personellerimize bırakın.Ayrıca müşteri destek hattımızdan kombiniz hakkında merak ettikleriniz her bilgiyi alabilirsiniz.
Kombiler Hakkında Bilmeniz Gereken Faydalı Bilgiler;
1. Kombinizi istediğiniz ayarda tutabilirisiniz.Cihazı kısık derecede kullanmak cihaza zarar vermez.
2. Baca temizliği bacalı kombilerde geçerlidir.Kombiler bacalı ve hermetik kombiler olarak 2 gruba ayrılır;
a) Hermetik Tip Kombiler
Açık yanma odası bulunmayan kombiler.Hermetik tabir ettiğimiz cihazlar olup bacaya ihtiyaç göstermezler.Yanma odaları kapalı hücre biçiminde olup, doğalgaz için gerekli olan yanma havasını bir fan yardımı ile dışarıdan alırken, yanma sonucu oluşan atık gazları aynı şekilde dış ortama vermektedir.Hermetik cihazlar bir hava akım borusu ile dış ortama bağlanmak zorundadır.
b) Bacalı Tip Kombiler
Yanma odası bulundukları ortama açık olan ve bulunduğu ortamın havasını kullanan baca bağlantısı bulunan cihazlar bacalı kombi olarak adlandırılırlar. Mutlaka çekişi iyi bir bacaya bağlanmalı ve bulunduğu ortam havalandırılmalıdır. Banyolar ve hacmi 8m’den az olan yerlere konması uygun değildir.Baca temizliği bacalı modeller için geçerlidir.
3. Kış aylarında sürekli çalışan kombilerinizin gece kısık ayarda çalışması uygun olacaktır.
4. Cihazınıza yılda bir kez mutlaka bakım yaptırmanız gerekmektedir.
5. Cihazınızın su basıncı 1.5 bar seviyesinde olmalıdır.
6. Cihazınızda meydana gelecek sorunlarda, verdiğimiz teknik destek sonucu giderilmiyorsa, kesinlikle cihaza müdahale etmeyin.Servisin gelmesini bekleyin.
7. Radyatörlerinizin ısısından memnun değilseniz. Kalorifer sistemini temizlettirin.
8. Isınamıyorsanız radyatörlerinizin ısısını kontrol edin.Eğer sıcaksa ve hala ısınamıyorsanız, evinizdeki izolasyon yetersizdir. İçerideki ısıyı muhafaza edemiyorsanız, kayıplar oluşacak, bu nedenle ısınamadığınız gibi yüksek fatura ödeyeceksiniz.
9. Cihazın performansı ve sağlı açısından en üç petek kullanılmalıdır.Zira tasarruf olsun diye 1 veya 2 petek kullanırsanız cihazınız kısa zamanda durup çalışacağından zarar görecektir.
10. Zemin katta ve teras katta oturanlar ara katlara göre daha yüksek fatura öderler. Aksi için iyi bir izolasyon gerekmektedir.
11. Peteklerinizin havasını almak için peteğin üst yan kısmında bulunan purjörü gevşetip su gelene kadar beklemelisiniz. Bunu yaparken cihazınız kapalı olmalıdır. İşlem bittikten sonracihazın suyunu tekrar kontrol edin.
12. Radyatörlerinizin üstü sıcak altı soğuk ise radyatör sistemindeki su, çeşitli nedenlerden dolayı iyi devir daim yapamamaktadır. Zira kombiden çıkıp peteklere giden su aynı hızda kombiye geri gelmelidir, aksi halde iyi ısınma sağlanamaz.
13. Peteklerinizde hava olup olmadığını anlamak için peteğe karşıdan bakıldığında sıcaklık üst vana kısmından girer diğer yarısı soğuk olur. Üstü sıcak altı soğuk ise hava yoktur. Radyatör durup dururken hava yapmaz. Kombi Arızaları ;
1. Kombi hiç çalışmıyorsa;
a) Günümüzde kullanılan birçok kombi içerisinde su olmadığı zaman emniyet olarak. çalışmamaktadır. Suyu bitmiş olabilir. Standart su basıncı 1.5 bardır. b) Elektrik şalteri acık olmayabilir. c) Gaz vanası kapalı olabilir. d) Gaz vanası açıkken cihaz çalıştırılmak istenmiş ise ikaz (kırmızı lamba) yanıyor olabilir e) Kombinin ön panelindeki (yaz/kış) konum anahtarı istenilen konumda olmayabilir. f) Kombiniz pilotlu ise pilot alevi yanmıyor olabilir. g) Tüm bu işlemlere rağmen başarılı olamadıysanız lütfen teknik destek isteyiniz.
2. Kombi çalışıyor ısıtmıyor;
a) Kalorifer termostat derecesi düşük olabilir. b) Kalorifer dönüş hattındaki filtre tıkalı olabilir. c) Peteklerinizi ve boru hattının temizlenmesi gerekebilir. d) Kombinin ısıyı algılayan aksamlarında sorun olabilir. e) Petekler kapalı olabilir. (alt ve üst vana açık olacak) f) Cihazınızda problem olabilir(lütfen teknik destek isteyiniz.
3. Kombi patlamalı yanıyor;
a) Cihaz yanmak üzereyken birkaç saniye geç yanarsa. İçeride gaz birikmesi olur bu nedenle şiddetli bir yanma olacağından gaz ve çakmak ayarlarının kontrolü gerekmektedir. b)Cihaza yıllık bakım yapılması gerekmektedir.
4. Sıcak su açıldığında petekler çok ısınıyor;
a) Bu arıza meydana geldiğinde musluktaki sıcak su akışında dalgalanma olması gerekir. Bir ısınır bir soğur. Normalde sadece musluğa gitmesi gereken sıcak su ikiye bölünüyor. Cihaz siz suyu açtığınızda kalorifer kısmını kapatma işlemini tam anlamıyla yapamadığından bu sorun ortaya çıkar.(teknik destek isteyiniz)
5. Radyatörlerin üstü sıcak altı soğuk;
a) Filtre tıkalı olabilir. b) Peteklerdeki su kirli olabilir. c) Cihazın yanlış ayarında sorun olabilir. d) Cihazın sıcak su ve kalorifer ayrıştırıcı parçalarında aksama olabilir. e) Kalorifer tesisatınızın döşenme seklinde yapılmış bir hata olabilir. f) Kombiye yakın petekleri kısarsanız uzak peteklere su daha hızlı ulaşır. g) Bu işlemlerden sonrada olmadıysa lütfen teknik destek isteyiniz.
6. Kombi su akıtıyor;
a) Cihazın suyunu gereğinden fazla doldurmuş olabilirisiniz.(1.5 bar olmalıdır.) b) Cihazın tesisat bağlantılarında aşınmalar olabilir. c) Kombinin imbisat deposunda problem olabilir. (genleşme problemi) d) Hava tahliye arızalanmış olabilir(teknik servis)e başvurunuz. e) Kombinizin su doldurma vanası arızalı olabilir. f) Radyatörün hava alma yerinden su basıncını düşürünüz.Bu durum tekrar ederse teknik destek isteyiniz.
7. Kombi ses yapıyor;
a) Cihazın fan motorunda problem olabilir. b) Cihazın devir daim motorunda problem olabilir. c) Cihazın haznesindeki suda hava olabilir. d) Cihazın sıcak su ile kaloriferi ayrıştırıcı parçalarda hata olabilir.
8. Kombi sıcak su vermiyor;
a) Su açıldığında cihaz yanıyor fakat ısıtmıyorsa suyu gereğinden fazla açmış olabilir.(Kış aylarında.) b) Isınan suyun bir kısmı kalorifer sistemine karışıyor olabilir. c) Sıcak su hattına baksa bir yerden su karışması olabilir. d) Cihazın sıcak su ile ilgili aksamlarında problem olabilir.
İstanbulda bütün semtlere kombi servisimiz vardır.Tamir ettiğimiz tüm cihazlar firmamızın 1 yıl garantisi kapsamındadır. Kombi Servisi ekibimiz 7 gün 24 saat destek vermektedir.
EXPRESS KOMBİ ACİL SERVİS MERKEZİ 0(216) 355 27 85 – 0(532) 691 56 40